Volledig scherm
Nan Visser uit Schijndel is maandag koninklijk onderscheiden. © Rene Manders

Koninklijke eer voor Nan Visser uit Schijndel

SCHIJNDEL - Nan Visser uit Schijndel is maandag koninklijk onderscheiden. Hij werd door burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad in de Schaapskooi benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Nan Visser (78) is en was onder meer bestuurslid en vrijwilliger bij stichting Schaapskooi Schijndel, voorzitter bij de vereniging Weidevogelgroep Schijndel e.o., vrijwilliger bij het Brabants Landschap en stichting PUM Netherlands en vrijwilliger bij de brandweer. Visser steekt in de Schaapskooi aan Martemanshurk nog altijd veel tijd in het geven van rondleidingen en presentaties.
Ook bij de Weidevogelgroep organiseert hij onder meer excursies en is hij actief op het gebied van weidevogelbescherming. Als boerenzoon uit Noord-Holland haalde hij veel boeren in Brabant over om meer te doen aan het beschermen van nesten. Als vrijwilliger bij hulporganisatie PUM ging Visser in totaal 23 maal op missie naar onder meer Algerije, Jordanië en Rwanda. 

Tot slot was hij ook nog van 1967 tot 1996 vrijwilliger bij de brandweer. Eerst in Berkhout en daarna in Schijndel. 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."