Kunstgrasveld SCI in Gestel wordt gestofzuigd, ontmanteld en verkocht

SINT-MICHIELSGESTEL - ,,Veel zakken hè! Er komen er nog zeker een stuk of vijftig bij”, roept een medewerker van Top Grass uit Sint-Oedenrode. Inmiddels staan er al een kleine tachtig volle (big bags’) vol met rubber korrelstjes. 

De medewerker van Top Grass is samen met collega’s en een paar speciale machines de rubber korreltjes aan het opzuigen die tussen het kunstgras liggen van het voetbalveld van voormalige voetbalclub SCI in Sint-Michielsgestel.

Volledig scherm
Zakken vol rubber korreltjes staan klaar voor vervoer naar Doetichem. © Domien van der Meijden

Het veld wordt ontmanteld nu de voetballers van SCI inmiddels op Zegenwerp voetballen bij de gefuseerde club SCG’18 en niet meer op Sportpark Heidelust hun voetbalsport beoefenen. Ben van den Bogaard, accommodatiebeheerder bij SCG’18, meldt dat de aannemer de rubberen korrels heeft verkocht aan een voetbalclub in Doetichem. -

Quote

De ondervloer gaat naar Geffen, de korrels naar Doetichem

Ben van den Bogaard, SCG'18

,,De ‘ondervloer’ gaat naar Geffen. En vandaag wordt het kunstgras in grote repen gesneden en opgerold. Ze worden eerst nog wel goed uitgeschud omdat er nog wat korreltjes in zitten. Volgens mij hebben ze voor het kunstgras nog geen koper gevonden. Maar het wordt al wel weggehaald hier.”

Ondertussen wordt rond de velden van SCG’18 op Sportpark Zegenwerp hard gewerkt aan de verbouwing en uitbreiding van de kleedaccommodatie. Op de tribune komt binnenkort een flink aantal zonnepanelen te liggen. En achterin op de accommodatie wordt nieuw kunstgras gelegd. 

Veld met kurk-korreltjes, geen rubber

,,Dat wordt overigens een kunstgrasveld met kurkkorreltjes en niet meer met rubber. De afwatering van het complex regelen we ook op een aparte manier. Dat water wordt via nieuwe buizen afgevoerd naar de achterzijde van het complex. Daar was vroeger een moeras, maar dat staat droog. Schoon regenwater loopt straks naar dit stuk, zodat het weer wat moerassig kan worden.”

Volledig scherm
Met een speciale stofzuigertraktor worden 'big bags' gevuld met rubber korrels op het terrein van sportpark Heidelust in Gestel. © Domien Van Der Meijden