Dutch Blue Ontwerp van vormgeefster Caro Agterberg. Dit is het winnend ontwerp van ontwerpwedstrijd Energy meets the arts van Brabant Kunstloc, het voormalige BKKC.
Volledig scherm
PREMIUM
Dutch Blue Ontwerp van vormgeefster Caro Agterberg. Dit is het winnend ontwerp van ontwerpwedstrijd Energy meets the arts van Brabant Kunstloc, het voormalige BKKC. © Caro Agterberg

Kunstloc Brabant smukt zonneparken op

DEN BOSCH/VEGHEL - Ook in Brabant is steeds meer verzet tegen grote zonneparken in het landschap. Kunstloc Brabant probeert daar wat aan te doen met kunstenaars die de grote ‘parken’ fraaier maken. Kunstloc praat hierover met Meierijstad. 

  1. Soms legt de Dommel het af tegen economische belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’
    DE GROENE LEVENSADER

    Soms legt de Dommel het af tegen economi­sche belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’

    BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 3. De constante afweging van belangen aan de Dommel-oever.