Conservator Marike de Kroon (l) en Natasja de Groot van de bibliotheek (r) bij de kinderboeken in de gloednieuwe bibliotheek in Schijndel.
Volledig scherm
PREMIUM
Conservator Marike de Kroon (l) en Natasja de Groot van de bibliotheek (r) bij de kinderboeken in de gloednieuwe bibliotheek in Schijndel. © Jan Zandee/fotoburo Bolsius

Kunstparels tussen bergen boeken: de nieuwe bibliotheek Schijndel gaat los

SCHIJNDEL - Ach, die arme bibliotheek in Schijndel. Drie keer mochten ze de verhuisdozen vullen en stapels boeken versjouwen. Maar nu zijn ze geland op een speciale plek: het verbouwde gemeentehuis van de voormalige gemeente Schijndel. Op de Markt, midden in de reuring van het dorp. Zo mooi, die nieuwe stek, dat ze al die verhuisdozen al snel zijn vergeten.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.