Het kunstwerk boven de deur bij De Huif is weggehaald.
Volledig scherm
Het kunstwerk boven de deur bij De Huif is weggehaald. © Sint-Michielsgestel

Kunstwerk plots foetsie: burgemeester Gestel doet aangifte bij politie

SINT-MICHIELSGESTEL - Het bronzen kunstwerk van Willem Wolfs dat vele jaren de gevel van ontmoetingscentrum De Huif sierde is plots verdwenen. Burgemeester Han Looijen neemt het hoog op. Hij roept de daders op het werk terug te brengen.

Buurtbewoners hebben niks gezien of gehoord. Maar plots was het kunstwerk dat Willem Wolfs ooit maakte voor ontmoetingscentrum De Huif verdwenen. Burgemeester Han Looijen geeft de dieven de kans het werk terug te brengen. Anders gaat hij begin volgende week aangifte doen bij de politie van diefstal.

Quote

Helaas is het kunstwerk verdwenen voordat het werd opgeslagen

Han Looijen, Burgemeester Sint-Michielsgestel

,,Alhoewel er verhalen de ronde doen dat het kunstwerk terecht is, moeten wij melden dat dit niet het geval is. In het gemaakte bestek voor de sloop van De Huif staan afspraken over veilige en zorgvuldige verwijdering en opslag van het kunstwerk. Helaas is het kunstwerk verdwenen voor het opgeslagen kon worden. Het dringend beroep om het kunstwerk terug te brengen blijft dus van kracht”, zo schrijft Looijen op Facebook.

Sloop bijna klaar

De sloop van De Huif is bijna voltooid. En de slopers ontdekten onlangs dat het kunstwerk weg was. Een woordvoerder van de gemeente houdt ondertussen allerlei opties open. Dus ook dat het een carnavalsstunt kan zijn, zoals onlangs in Liempde een kunstobject van de Ploegende Boer verdween.