Van links naar rechts: Jane Raecq, Rody van de Heuvel, Lissi van Schijndel, Tim Goossens, Christian Verhagen en Auke Jacobs.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Jane Raecq, Rody van de Heuvel, Lissi van Schijndel, Tim Goossens, Christian Verhagen en Auke Jacobs. © Bart Coolen

Leden The Whoopers uit Berlicum in het zonnetje gezet: 'Dit voelt heel goed’

BERLICUM - Fietscross- en Mountainbikeclub The Whoopers uit Berlicum levert aan de lopende band kampioenen af. Van de 85 BMX-ers werden afgelopen seizoen maar liefst zes leden kampioen.

Woensdagavond werden zij in hun thuisbasis op sportpark De Brand in het zonnetje gezet. Lissi van Schijndel werd zelfs Nederlands-, Europees- én wereldkampioen. Ook Christian Verhagen, Rody van den Heuvel, Jane Reacq, Auke Jacobs werden kampioen. Het succes van de Berlicumse club is volgens secretaris Anne-Marie van de Steijn grotendeels te danken aan de bevlogenheid van trainer Berty Klerkx. 

,,Hij stond aan de basis van alle successen. Met zijn enthousiasme weet hij iedereen te motiveren”. Ook het talent Tim Goossens werd gehuldigd. Hij traint momenteel met een talentenklas in Papendal. ,,Het voelt heel goed om te winnen. Volgend jaar kom ik uit in een hogere klasse, maar dan ga ik weer proberen te winnen”, vatte Van Schijndel de clubspirit goed samen.