De basisschool in Olland telt nog maar 69 leerlingen. Olland zit met smart te wachten op aanwas en dus nieuwe woningen in het dorp.
Volledig scherm
PREMIUM
De basisschool in Olland telt nog maar 69 leerlingen. Olland zit met smart te wachten op aanwas en dus nieuwe woningen in het dorp. © Van Assendelft Fotografie

Leuk zo'n actieplan voor meer woningen in Meierijstad, maar de school in Olland loopt al leeg

SINT-OEDENRODE - Alle raadsfracties in Meierijstad willen dat er meer gebouwd wordt in de kleine dorpen, maar een nieuw actieplan vindt een meerderheid overbodig. De dorpen zelf willen échte actie. ,,Vind je het gek dat Olland leegloopt?”

  1. Wat heeft de toekomst in petto voor de lelijkste oever van de Dommel?
    DE GROENE LEVENSADER

    Wat heeft de toekomst in petto voor de lelijkste oever van de Dommel?

    BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 4 (en het slot van deze serie): de toekomst van de lelijkste oever van de Dommel.