Volledig scherm
Brandweerlieden bevrijden een beklemde ree in Boxtel. © Persburo Sander van Gils

’Liefdevolle redding’ van beknelde ree door brandweerlieden in Boxtel

BOXTEL - Een in een hekwerk beknelde ree is zaterdagochtend rond 7.00 uur bevrijd uit zijn benarde positie door brandweerlieden in Boxtel. Een man die onderweg was naar zijn werk zag dat het dier klem zat en sloeg alarm.

Het beest was met zijn achterpoot achter een spijl van het hekwerk blijven steken en kon niet op eigen kracht loskomen. In eerste instantie dacht de brandweer heeft beestje met hydraulisch gereedschap te moeten bevrijden, maar al snel werd duidelijk dat hij er zo uitgehaald kon worden. Het inmiddels verzwakte beestje werd voorzien van water en in een deken gewikkeld. 

De brandweerlieden besloten uiteindelijk het beestje uit te zetten in natuurgebied De Kampina. Met de ree op schoot vertrokken de brandweerlieden in hun voertuig richting het natuurgebied waar het dier werd vrij gelaten. Het dier sprong weg en zocht een rustig plekje op. 

Volledig scherm
Het verzwakte dier krijgt water. © Persburo Sander van Gils
Volledig scherm
Voorzichtig wordt het dier uit het hek bevrijd. © Persburo Sander van Gils
 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  BOXTEL - ,,Kijk, dit is mijn schatje." Liefdevol wijst Roel Engelaar (45) uit Ottersum zijn zwarte Toyota Supra Twin Turbo aan. Hoewel ruim dertig jaar oud, staat het gevaarte glimmend en in optimale staat tussen andere Japanse Turbo's in de showroom van Classic Park in Boxtel. Daar was het zondag 'Japan Classic Day', dus verzamelden eigenaars en liefhebbers zich rondom vele Subaru's, Daihatsu's en Mazda's. Engelaar: ,,Als kind droomde ik al van deze auto en drie jaar geleden kon ik 'm eindelijk kopen. Dat lijnenspel, ik vind het prachtig!"
 3. Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezetting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’
  PREMIUM

  Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezet­ting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’

  BOXTEL - ,,Als er nu niks verandert in Nederland, dan bezetten we nog een keer een stal”, zegt activiste Amber en woordvoerster van Meat the Victims tegen het Brabants Dagblad. Ze bracht tien uur in de Boxtelse stal door om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor wat er, volgens haar, misgaat in varkensstallen in Nederland. ,,We vinden de actie dan ook geslaagd, zelfs na alle woede die we op onze hals hebben gehaald. Want negatieve aandacht is ook aandacht.”