Volledig scherm
Brandweerlieden bevrijden een beklemde ree in Boxtel. © Persburo Sander van Gils

’Liefdevolle redding’ van beknelde ree door brandweerlieden in Boxtel

BOXTEL - Een in een hekwerk beknelde ree is zaterdagochtend rond 7.00 uur bevrijd uit zijn benarde positie door brandweerlieden in Boxtel. Een man die onderweg was naar zijn werk zag dat het dier klem zat en sloeg alarm.

Het beest was met zijn achterpoot achter een spijl van het hekwerk blijven steken en kon niet op eigen kracht loskomen. In eerste instantie dacht de brandweer heeft beestje met hydraulisch gereedschap te moeten bevrijden, maar al snel werd duidelijk dat hij er zo uitgehaald kon worden. Het inmiddels verzwakte beestje werd voorzien van water en in een deken gewikkeld. 

De brandweerlieden besloten uiteindelijk het beestje uit te zetten in natuurgebied De Kampina. Met de ree op schoot vertrokken de brandweerlieden in hun voertuig richting het natuurgebied waar het dier werd vrij gelaten. Het dier sprong weg en zocht een rustig plekje op. 

Volledig scherm
Het verzwakte dier krijgt water. © Persburo Sander van Gils
Volledig scherm
Voorzichtig wordt het dier uit het hek bevrijd. © Persburo Sander van Gils
  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."