Volledig scherm
De Kribkesroute wandelen, dat kon vorig jaar voor het eerst in Liempde. © Jan Zandee

Liempde bundelt evenementen in Winterwonderland

LIEMPDE - Enkele winterse activiteiten in Liempde worden samengevoegd tot Winterwonderland. Dat heeft in het dorp plaats op 14 december. Daarin komen de bekende Winterfair, Kerstmarkt en Liemt in ‘t Licht samen. 

Ook is het de start van de jaarlijkse Kribkesroute, de grootste kerststallenroute in de buitenlucht van Nederland. 

Tal van lokale organisaties bundelen de krachten en gaan niet meer op verschillende momenten in november en december hun eigen activiteit houden. Omdat ze zo bezoekers van elkaar weg snoepen, want niet veel mensen willen ieder weekeinde in december naar een evenement. Daarnaast moeten de organisaties putten uit dezelfde groep vrijwilligers. ,,Het is efficiënter om één groter dan drie kleine evenementen te organiseren”, zegt woordvoerster Désiré van Laarhoven.  

Het biedt ook de kans om samen iets extra’s te doen. Zo moet in Liempde een bobsleebaan de trekpleister worden van Winterwonderland, dat van 16.00 tot 20.00 uur duurt. Daarnaast trekt een grotere markt meer kraamhouders dan enkele kleinere, zo is aan de aanmeldingen al te merken. Naast de markt die te bezoeken is, zijn er onder meer ook optredens van zes verschillende orkesten. Mede-organisator Martien Roestenburg verwacht dat het nieuwe evenement ook voor niet-Liempdenaren interessanter is. 

Cheques uitgereikt

Op 14 december worden ook de cheques uitgereikt van de spaaractie Op Liemt Gemunt waaraan zo'n twintig ondernemers en 45 verenigingen meedoen.  En een kerstman vertelt in Den Liempdsen Herd een eigentijds kerstverhaal. 

Organisator Anton van de Ven van de Kribkesroute verwacht dit keer meer dan 250 deelnemers. Er komt een nieuwe folder met wandelroutes langs alle kerststallen die in het dorp staan. Ook rijdt er op bepaalde dagen weer een speciaal treintje door het dorp. De kerststallen blijven staan tot en met 6 januari (Driekoningen).