Volledig scherm
Josephine Bekkers, Penny Simons en Yvon van den Bosch tonen de sokken die nu al meer dan 700 euro opbrengen. Ten bate van het Rode Kruis. © W Kuipers

Liempdse sokkenactie voor Serious Request nu al daverend succes

LIEMPDE - ,,Erg leuk dat Serious Request dit jaar Liempde aandoet”, zegt Penny Simons. Een mooie gelegenheid om dit dorp in de spotlight te zetten. Ik ben oorspronkelijk niet van hier maar als je Liempde eenmaal in je hart gesloten hebt dan doe je alles voor dit dorp”

Toen haar dus werd gevraagd een goed initiatief te bedenken voor de aanstaande Serious Request-actie ten bate van het Rode Kruis, hoefde ze niet lang na te denken. In haar winkeltje ‘Oplage 12’, gelegen aan het Concordiaplein in Liempde verkoopt zij namelijk sokken waarop de klant een logo of tekst kan laten bedrukken. Een soort getatoeëerde sok. ,,Hoe leuk zou het zijn om sokken te bedrukken met daarop de leeflijn van een kloppend hart die onderbroken wordt door het woord Liempde”, vroeg Simons zich af.

Zo gezegd zo gedaan. Samen met Josephine Bekkers en Yvon van den Bosch ging ze aan de slag. Bekkers kocht 64 paar zwarte sokken bij de Hema in Boxtel en Simons nam ze mee naar huis. ,,Thuis hebben we een erker en die is nu tijdelijk omgedoopt tot sokkenmakerij”, lacht ze.

Daarna ging het snel. De dames bezochten nog twee keer dezelfde winkel om alle zwarte sokken die voorradig waren mee te nemen en inmiddels staat de teller al op 145 paar verkochte sokken. ,,Per paar gaat er vijf euro naar het Rode Kruis, dus het wordt al een aardig bedrag. En we zijn pas een week bezig”, voegt de trotse initiatiefneemster eraan toe. ,,Ook de Hema doet trouwens een duit in het zakje. We krijgen de sokken inmiddels met korting”.

Serious Request zal op 20 december door Liempde en Boxtel trekken. De 3FM dj’s Jorien Renkema en Rob Janssen zullen dan het binnengehaalde bedrag in ontvangst nemen.

,,O ja, als je ook een paar sokken wilt kopen? Ze kosten 7,50 euro waarvan dus 5,00 euro naar het goede doel gaat. Stuur maar een berichtje naar oplage12@gmail.com”, beëindigt Simons het gesprek.