Volledig scherm
Die besprekingen, met onder meer provincie, een klankbordgroep en de Dorpsraad, gaat over een mogelijke woonwijk aan de Roderweg/Hamsestraat. © StockPZC

'Liever geen externe verstoring' bij plannen voor woonwijk in Liempde

BOXTEL - Een broedende kip kun je maar beter niet storen. Boxtel wil daarom zonder bemoeienis werken aan de plannen voor een nieuwe woonwijk in Liempde.

Het Boxtelse gemeentebestuur heeft geen behoefte aan 'externe verstoring' van de plannenmakerij die moet leiden tot een grote woonwijk in Liempde. Huizen waarnaar het dorp al jarenlang smacht. ,,Achter de schermen wordt hieraan intensief gewerkt en gelet op de strategische fase waarin het project zich nu bevindt, is inmenging van buiten niet gewenst", aldus antwoordt het college de politieke groepering BALANS, die in oktober heeft gevraagd naar de stand van zaken.

Mogelijke woonwijk

In feite krijgt de partij daarmee te horen zich er liefst niet mee te bemoeien. Want: ,,Met alle partijen waarmee wij in gesprek zijn, hebben we afgesproken om tijdelijk een radiostilte in te bouwen", voegen B en W er aan toe.

Die besprekingen, met onder meer provincie, een klankbordgroep en de Dorpsraad, gaat over een mogelijke woonwijk aan de Roderweg/Hamsestraat. Daarover wordt in Liempde al lange tijd gesproken. Tot op heden zonder tastbaar resultaat.

Door een eerder gemeentelijk plan voor zo'n honderd woningen, zette de provincie vorig jaar een streep. Sindsdien heeft wethouder Peter van de Wiel de gemeenteraad herhaaldelijk laten weten hard te werken aan alternatieve plannen voor genoemde bouwlocatie. ,,En zodra er werkelijk voortgang zit in het project, zullen wij u dit natuurlijk melden", luidt ook nu het antwoord.

Ook aan de suggestie van BALANS om met de provincie te praten over mogelijke woningbouw ten zuiden van de Rosenhofstraat, zegt het college geen behoefte te hebben. ,,Wij richten ons wat Liempde betreft op Roderweg/Hamsestraat, Kerkheiseweg en Vendelstraat. Voor de langere termijn is de Smaldersestraat in beeld."

De door BALANS genoemde Rosenhofstraat is volgens het college sowieso kansloos vanwege de nabijheid van bolle akkers.