Volledig scherm
Vijf van de zes brandweerlieden op de foto met burgemeester Han Looijen. Marcel van Hout werd eerder op de dag onderscheiden. © Gemeente Sint-Michielsgestel

Lintjesregen bij brandweer in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Zes brandweermensen van het korps uit Sint-Michielsgestel zijn onderscheiden met de versierselen Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse korpsavond waar burgemeester Han Looijen de onderscheidingen opspelde.

Het gaat om de brandweerlieden Harrie van Buuren, Toon van Grinsven, Bas Heidema, Marcel van Hout, Carly van Lieshout en Mark Nijrolder. Zij kregen de versierselen opgespeld omdat zij zich al meer dan twintig jaar inzetten voor de Gestelse gemeenschap.

Harrie van Buuren is sinds 1 september 1981 lid van de vrijwillige Brandweer Brabant Noord, post Sint-Michielsgestel. Binnen de brandweer vervult hij de functie van hoofdbrandwacht – chauffeur, voertuigbediener.

Van Grinsven bevelvoerder

Toon van Grinsven trad op 1 september 1987 aan als brandweerman bij de post Sint-Michielsgestel van Brandweer Brabant Noord. Hij heeft zich vanuit de functie manschap opgewerkt als chauffeur, voertuigbediener, instructeur en bevelvoerder.

Al 34 jaar bij brandweer

Bas Heidema is sinds 1 september 1989 actief bij Brandweer Brabant Noord, post Sint- Michielsgestel. Hij vervult de functie hoofdbrandwacht – chauffeur voertuigbediener. Marcel van Hout is 34 jaar actief bij Brandweer Brabant Noord, post Sint-Michielsgestel. Hij bekleedt de functie van hoofdbrandwacht – chauffeur voertuigbediener.

Carly van Lieshout is sinds 1 augustus 1989 lid van Brandweer Brabant Noord, post Sint-Michielsgestel. Hij vervult de functie hoofdbrandwacht – manschap.

Mark Nijrolder is op 1 juli 1990 toegetreden tot het korps Sint-Michielsgestel van deBrandweer Brabant Noord. Hij is hier hoofdbrandwacht – chauffeur voertuigbediener.

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hechtel-Eksel en drugslab Esch
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hech­tel-Ek­sel en drugslab Esch

    GEFFEN/ESCH - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten om het leven kwamen.