Foto ter illustratie. Aanleg van een Tiny Forest door scholieren in Den Bosch.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Aanleg van een Tiny Forest door scholieren in Den Bosch. © Roy Lazet

Locatie eerste Boxtels mini-bosje bekend

BOXTEL - Het eerste zogenaamde 'tiny forest' in Boxtel komt op het grasveld ingeklemd tussen Robert Schumanlaan en Beneluxlaan. Het bosje zal door Transitie Boxtel, basisschool De Vorsenpoel en BSO Kindertuin samen met gemeente en IVN Brabant worden aangelegd.

In Boxtel wordt al langer geijverd voor de aanleg van kleine bosjes. Drie jaar geleden, toen de bekendste boom van Boxtel, de monumentale kastanje bij de Zwaanse Brug, het loodje legde, pleitte Mirjam Bemelmans er namens Transitie Boxtel al voor. De samenwerkingsovereenkomst die gemeente Boxtel en IVN Brabant vorig jaar sloten, maakte de weg uiteindelijk vrij voor de realisatie van twee bosjes, waarvan het eerste dus komt aan de Schumanlaan.

Een 'tiny forest' is een dichtbegroeid inheems bosje in stad of dorp om mens en natuur te verbinden. Goed voor de biodiversiteit en een ontmoetingsplek voor omwonenden. Het dient ook als 'buitenlokaal ' voor scholieren. Het bosje aan de Schumanlaan zal ongeveer vierhonderd vierkante meter groot worden, speeltuin en trapveldje blijven in stand.

Ontwerpsessie

Leerlingen van De Vorsenpoel gaat met het ontwerp aan de slag en zullen ook een naam bedenken. In overleg met buurtbewoners zal een definitief ontwerp worden gekozen. Donderdag 23 januari is er een 'ontwerpsessie' en vrijdag 6 maart zal het bosje worden aangeplant.