Loktieners leiden vaak tot discussie.  Meierijstad is nu ook gestart met de inzet van loktieners om te controleren op de handhaving van leeftijdscontroles bij het schenken van alcohol.
Volledig scherm
PREMIUM
Loktieners leiden vaak tot discussie. Meierijstad is nu ook gestart met de inzet van loktieners om te controleren op de handhaving van leeftijdscontroles bij het schenken van alcohol. © Illustratie Gezienus Bruining

Loktiener in Meierijstad lapt cafés én sportclubs erbij

VIDEOSCHIJNDEL/VEGHEL/SINT-OEDENRODE - Een biertje of wijntje verkopen aan tieners onder 18 jaar kan sportclubs en kroegen in Meierijstad duur komen te staan. De gemeente zet loktieners in om hen te controleren. Vier van de vijf sportclubs die werden gecontroleerd, gingen al in de fout. 

Jack Brus, voorzitter van voetbalclub Avanti'31 in Schijndel.
Volledig scherm
Jack Brus, voorzitter van voetbalclub Avanti'31 in Schijndel. © Marc Bolsius

,,Het komt wel een beetje stiekem over.” Dat zegt voorzitter Jack Brus van de Schijndelse voetbalvereniging Avanti’31 over de inzet door de gemeente Meierijstad van loktieners. Deze tieners zijn wel 18 jaar, maar zien er jonger uit. Barmensen moeten hen dus om legitimatie vragen als zij om een pilsje of wijntje vragen. Als dit niet gebeurt, is sprake van een overtreding.