In sportkantines wordt nog vaak bier geschonken aan minderjarigen, zo bleek eerder uit landelijk onderzoek.
Volledig scherm
PREMIUM
In sportkantines wordt nog vaak bier geschonken aan minderjarigen, zo bleek eerder uit landelijk onderzoek. © Shutterstock

Loktiener krijgt vaker wél dan geen bier in sportkantine

VIDEOHAAREN/BOXTEL - Een loktiener krijgt vaker wél een biertje of wijntje in een sportkantine dan niet. Zo blijkt ook in Haaren, dat net als Meierijstad deze ‘lokmethode’ gebruikt om te controleren op het schenken van alcohol aan minderjarigen. In Boxtel blijven sportkantines vooralsnog buiten schot. 

Bij Nemelaer werden strengere afspraken gemaakt nadat de club werd 'betrapt' door een loktiener.
Volledig scherm
Bij Nemelaer werden strengere afspraken gemaakt nadat de club werd 'betrapt' door een loktiener. © RKSV Nemelaer

Twee keer stond er een loktiener aan de bar bij RKSV Nemelaer in Haaren. Deze mystery guest - zoals ze ook wel heten - werd ingezet door de gemeente Haaren om te controleren of in deze voetbalkantine bier of wijn wordt geschonken voor minderjarigen. ,,Een keer ging het goed, een keer niet", weet secretaris Brigitte van Lith. En Nemerlaer was zeker niet de enige waar het vorig jaar mis ging, zo blijkt uit gegevens van de gemeente. Slechts bij 7 van de 28 bezoeken aan sportkantines en horecazaken werd alcohol geweigerd.  Dat was al wel beter dan in 2018; toen werd slechts 1 maal geweigerd bij 17 bezoeken aan horecazaken. 

  1. Magic FX maakt normaal gigantische confettikanonnen, nu vult Boxtels bedrijf flesjes handlotion
    PREMIUM
    video

    Magic FX maakt normaal giganti­sche confettika­non­nen, nu vult Boxtels bedrijf flesjes handlotion

    BOXTEL - Normaal maakt Magic FX in Boxtel gigantische confettikanonnen, vlammenwerpers en vuurmachines voor op festivals. Maar aangezien die voorlopig stil liggen, ligt ook hun productie stil. Wat doe je dan met liters aan alcoholische vloeistof bedoeld voor die kanonnen? Juist ja, opnieuw vermengen tot desinfecterende handlotion. ,,De medische zorg kan dit veel harder gebruiken.”