Maatregelen tegen nazi-selfies in Den Bosch

VIDEODEN BOSCH - Vanwege de nazi-expositie Design van het Derde Rijk heeft Design Museum Den Bosch beveiligers ingehuurd. Ook mogen er geen foto’s genomen worden in de expositieruimte, mede om te voorkomen dat neo-nazi’s of anderen selfies maken bij bijvoorbeeld portretten van Adolf Hitler of vlaggen met swastika’s. Het zijn enkele van de speciale maatregelen die het museum neemt voor deze nu al spraakmakende tentoonstelling, die zondag voor het publiek open gaat.

Het museum afficheert Design van het Derde Rijk als ‘de eerste grote tentoonstelling over de vormgeving van de kwaadaardige nazi-ideologie’. Directeur Timo de Rijk laat meerdere suppoosten - meer dan anders - en beveiligers scherp toezicht houden in de expozaal. Verder heeft het museum extra mensen ingehuurd om in de gaten te houden wat op sociale media verschijnt over deze tentoonstelling. Waar nodig geven zij daar tegengas over de expositie en het doel ervan: een onderbelicht deel van de designgeschiedenis over het voetlicht brengen. ,,Tot in het hart van het ultieme kwaad doordringen”, aldus De Rijk. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.