Volledig scherm
PREMIUM
Het Elde College in Schijndel neemt deel aan de actie Schoon op de kaart. In de aula's staan acht bakken voor de inzameling van plastic flesjes. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Maayke houdt haar buurt schoon, wie volgt in Meierijstad?

SCHIJNDEL/VEGHEL - Maayke Boon van Ostade uit Schijndel is een van de 94 deelnemers in Meierijstad aan de landelijke proef Schoon op de kaart. ,,Het is echt hard nodig, want er ligt ontzettend veel troep op straat.”  

‘Welk stukje houd jij schoon?’ De uitnodiging komt van de actie Schoon op de Kaart.nl Meierijstad is een van de vier gemeenten in het land die deelnemen aan deze landelijke proef, Rotterdam, Heerenveen en Zaandam zijn de andere drie. ,,Met Schoon op de Kaart kunnen we elkaar stimuleren om de gemeente schoon te krijgen”, zegt Maayke Boon van Ostade uit Schijndel. Zij is al enkele jaren zeer actief met het opruimen van zwerfafval. ,,Samen met Charmaine Broks ga ik bijna elke dag op pad om afval te ruimen, vaak gelijktijdig met het uitlaten van de honden. Je prikt alles wat je onderweg tegenkomt aan je grijper of je raapt het op.”