Volledig scherm
PREMIUM
In een boerderij in België trof Manja deze oude kachel aan. © Manja van der Heijden

Manja maakt van verval sprookjesachtige foto's

BOXTEL/SINT-MICHIELSGESTEL - Hoe verder het in verval is of versleten, hoe mooier fotografe Manja van der Heijden uit Boxtel dat vindt. Als urbex-fotografe zoekt ze de verloedering op om er sprookjesachtige foto’s van te maken. Niet zelden vol gevaren.

Oude krotten met kapot en achterlaten meubilair, vervallen landhuizen waar de bomen door het dak heen groeien. Dat heeft Manja van der Heijden (53) uit Boxtel het liefst. ,,Hoe meer de verf er van de muren bladdert, hoe beter”, grapt ze.

 1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

  Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

  HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.
 2. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
  VIDEO

  Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

  HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.