Volledig scherm
PREMIUM
In een boerderij in België trof Manja deze oude kachel aan. © Manja van der Heijden

Manja maakt van verval sprookjesachtige foto's

BOXTEL/SINT-MICHIELSGESTEL - Hoe verder het in verval is of versleten, hoe mooier fotografe Manja van der Heijden uit Boxtel dat vindt. Als urbex-fotografe zoekt ze de verloedering op om er sprookjesachtige foto’s van te maken. Niet zelden vol gevaren.

Oude krotten met kapot en achterlaten meubilair, vervallen landhuizen waar de bomen door het dak heen groeien. Dat heeft Manja van der Heijden (53) uit Boxtel het liefst. ,,Hoe meer de verf er van de muren bladdert, hoe beter”, grapt ze.

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.