Megastal Spoordonk opnieuw voor rechter: heeft stikstof-uitspraak gevolgen?

VIDEODEN BOSCH - Is terecht een vergunning verleend voor de bouw aan een megastal in Spoordonk, tegen natuurgebied Kampina aan? De rechtbank boog zich dinsdag opnieuw over de omstreden plannen. 

De studenten die achteloos van het treinstation naar de school wandelden, keken er raar van op. Even na half negen werd er op het plein voor de Bossche rechtbank een lied gezongen door een klein gezelschap, gevormd door medewerkers van Natuurmonumenten, Brabantse milieufederatie (BMF) en bewoners van het buitengebied van Spoordonk.

  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.