Volledig scherm
PREMIUM
Van Cranenbroek mag voorlopig doorgaan met de verkoop op extra vierkante meters van branchevreemde goederen, zoals fietsen. © Robèrt van Lith/BD

Megawinkel vangt bot bij Meierijstad

SCHIJNDEL - Van Cranenbroek heeft nog altijd de wens om fors uit te breiden in Schijndel, maar de megawinkel vangt bot bij Meierijstad. Wel kan Van Cranenbroek nog doorgaan met de verkoop van branchevreemde artikelen op extra meters.

‘Het college van Meierijstad ziet geen basis om de door Van Cranenbroek gewenste vergroting op bedrijventerrein Duin toe te staan.’ Met deze formele woorden reageert het college van B en W van Meierijstad op de vraag hoe het college denkt over de forse uitbreidingsplannen van Van Cranenbroek: van 3.790 naar maar liefst 10.000 vierkante meter. De voormalige gemeente Schijndel dacht er ook zo over. Hoewel het toenmalige college van Schijndel in 2015 nog mee wilde werken aan een onderzoek naar de haalbaarheid van deze forse uitbreidingsplannen. Vooral na protesten van het winkeliers uit het centrum veranderde Schijndel van mening.