Volledig scherm
Sportwethouder Coby van der Pas van Meierijstad was eerder te gast in het stadion van PSV om de samenwerking met de PSV Foundation te tekenen. Links algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV. © Meierijstad

Meierijstad en PSV trappen af met ‘wandelsporten’

SCHIJNDEL - Meierijstad en de PSV Foundation trappen woensdag 29 mei af met Walking Sports, wandelsporten voor senioren. Dit gebeurt met een kick-off-evenement op sportpark Molenheide van voetbalclub Avanti’31 in Schijndel. 

De PSV Foundation en de gemeente Meierijstad sloegen eerder al de handen ineen voor deze sport- en beweegactiviteiten voor ouderen vanaf 55 jaar. Walking Sports, ofwel ‘wandelsporten', staat voor sport- en beweegactiviteiten op een lager tempo. Daarnaast is er ook ruim tijd voor gezelligheid in de vorm van een kop koffie en een derde helft. Schijndel was al heel vroeg met de start van Walking Football. Het initiatief werd genomen door Wim Vermeulen, ambassadeur van Walking Sports. Hij was ook betrokken bij de start van Walking Hockey bij De Hopbel in Schijndel. Het is de bedoeling dat meer sporten volgen met Walking Sports. 

Meierijstad werd in februari gekozen als de eerste Old Stars Sportgemeente

Het evenement bij Avanti op 29 mei is bedoeld voor bestuurders van sportverenigingen en senioren die graag sportief bezig willen zijn. Sportwethouder Coby van der Pas opent de kick-off om 15.00 uur, waarna er een uitleg en demonstratie volgen door trainers van de PSV Foundation en Meierijstad.