Een lege hoofdstraat in Schijndel, de meeste winkels zijn dicht vanwege corona. Online bestellen kan nog wel.
Volledig scherm
Een lege hoofdstraat in Schijndel, de meeste winkels zijn dicht vanwege corona. Online bestellen kan nog wel. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad helpt winkeliers in lockdown, ’Koop lokaal’

VEGHEL/SCHIJNDEL/SINT-OEDENRODE - Vrijwel lege winkelstraten. Ze zijn sinds de harde lockdown van half december ook in Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode te zien. De gemeente Meierijstad wil nu de lokale winkeliers een helpende hand toesteken door bekendheid te geven aan winkels waar je online, telefonisch of via e-mail kunt bestellen.  

 1. Zelfs Tarzan en Minoes, mét een ‘rugzakje’, vinden door corona nieuw baasje
  PREMIUM

  Zelfs Tarzan en Minoes, mét een ‘rugzakje’, vinden door corona nieuw baasje

  BOXTEL/DEN BOSCH - Hond Tarzan of Blackie, maar ook poes Minoes. Ze vinden gretig aftrek. In coronatijd zoeken mensen gezelligheid en daar hoort nu ook een huisdier bij. Bij Stichting Zwerfkat Boxtel is volop vraag naar katten en kittens. Ze worden nu uit Athene gehaald. Zo vinden opgevangen (zwerf)dieren een fijn nieuw thuis. Zelfs honden en katten die een rugzakje hebben. Bij Dierentehuis ‘s-Hertogenbosch rinkelt elke dag de telefoon met de vraag naar nieuwe huisdieren.
 2. Nieuwe stek voor Kleding- en speelgoedbank Sint-Michielsgestel

  Nieuwe stek voor Kleding- en speelgoed­bank Sint-Michiels­ges­tel

  SINT-MICHIELSGESTEL - Zagen, timmeren, boren, kleding sorteren, strijken, rekken inrichten. Het is een drukte van jewelste in de voormalige kantine van voetbalclub SCI op Heidelust in Sint-Michielsgestel. Op deze plek zijn sinds kort de kledingbank en de speelgoedbank neergestreken. Nog niet open, natuurlijk. Want corona gooit hier ook roet in het eten. Maar dat vinden alle vrijwilligers niet zo erg. Zo kunnen ze hard werken aan een perfecte inrichting van hun nieuwe onderkomen.
 1. NASA deelt eerste 360°-panoramafoto van Mars
  Play

  NASA deelt eerste 360°-panoramafo­to van Mars

 2. Bijna blinde wethouder op VVD-lijst tweede kamer: 'Belangrijk om jonge mensen met handicap te inspireren'
  Play

  Bijna blinde wethouder op VVD-lijst tweede kamer: 'Belangrijk om jonge mensen met handicap te inspireren'