Volledig scherm
Het Walking Football-team van Avanti’31 in Schijndel. © walking football

Meierijstad is eerste OldStars Sport-gemeente

SCHIJNDEL - Walking football voor 55-plussers was er al in Meierijstad. En nu komt er ook walking hockey bij in Schijndel. Daarmee wordt Meierijstad de eerste OldStars Sport-gemeente van het land. 

Volledig scherm
Wim Vermeulen is naast het walking football ook bekend van de lokale omroep in Schijndel. © Marc Bolsius

OldStars Sport is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Na de succesvolle start van ‘wandelvoetbal’ (walking football) voor ouderen, lanceert deze organisatie de komende maanden nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers: walking hockey, walking tennis, walking handbal en walking basketbal. Hiermee wil het ouderenfonds werken aan een ouderenvriendelijke sportomgeving. 

Wim Vermeulen begon in maart vorig jaar met walking football bij voetbalclub Avanti’31 in Schijndel. Dit team startte met elf deelnemers en is inmiddels uitgegroeid tot 25 senioren, heren en dames. ,,De oudste is 84 jaar", weet Vermeulen. Binnenkort wil ook voetbalclub Rhode in Sint-Oedenrode starten met walking football. ,,En wellicht volgt Blauw Geel in Veghel ook nog", zegt Vermeulen. 

Begin april eerste trainingen walking hockey 

Hij nam tevens het initiatief om in Schijndel te starten met walking hockey. Dat doet hij samen met de hockeysters Yvonne Korsten en Dorine van den Berg.  Na carnaval volgt in het paviljoen van de Schijndelse hockeyclub De Hopbel een inschrijvingsavond. Begin april is de start met een aantal vrije inlooptrainingen. Zo gauw het walking hockey is gestart, is Meierijstad officieel de eerste OldStars Sport-gemeente, zo bevestigt projectleider Johan Annema van het Nationaal Ouderenfonds. ,,In Meierijstad zijn ze heel ambitieus", reageert Annema. ,,Heel mooi dat zij als eerste in het land starten met twee varianten van walking sporten.”

Vermeulen zegt het voorlopig bij voetbal en hockey te houden. ,,Ik hoop dat mensen bij De Hopbel het Walking Hockey straks helemaal overnemen. Misschien komt er dan tijd voor mij om Walking Tennis op te zetten. Maar ik hoop eigenlijk dat andere mensen opstaan. Je hebt alleen de locatie en coaches nodig.” 
Annema hoopt op veel navolging in het land. ,,Voetbalclub PSV is ook nauw betrokken bij ons project OldStars Sport. Zij leiden onder meer coaches op en ze promoten OldStars Sport onder hun achterban.”