Volledig scherm
De milieustraat aan de Eversestraat in Sint-Oedenrode blijft open voor inwoners. © Google Streetview

Meierijstad sluit gemeentewerf aan de Eerschotsestraat

SINT-OEDENRODE - Gemeente Meierijstad gaat de werkzaamheden in de openbare ruimte vanaf het voorjaar 2020 uitvoeren vanuit twee gemeentewerven, in plaats van drie. Ze zullen niet langer gebruikmaken van de uitvalsbasis aan de Eerschotsestraat in Sint-Oedenrode. Op die manier bespaart de gemeente kosten.

Dat schrijft de gemeente in een persbericht. Voor inwoners verandert er niets, staat in het bericht. De milieustraat aan de Eversestraat in Sint-Oedenrode blijft open. Door de verhuizing kunnen personeel, materiaal en materieel efficiënter ingezet worden, schrijft de gemeente.

Het werk van de buitendienst is opgedeeld in een groene en een grijze tak. Groen verzorgt onderhoud van de bomen, speelvoorzieningen, begraafplaatsen en plaagdierenbestrijding. Grijs ontfermt zich over werkzaamheden aan wegen en paden, gladheidsbestrijding en bebording. Het groene team huist op de werf in Schijndel. De werf in Veghel wordt de uitvalsbasis voor grijs.

Deze verhuizingen komen voort uit het samenvoegen van de buitendiensten van de drie voormalige gemeenten. Alle andere afdelingen fuseerden al eerder, de buitendienst doorliep een eigen ontwikkeltraject. Doordat de werkzaamheden van de buitendienst in de afgelopen jaren veranderd zijn, hebben ze het plan nu opnieuw ingericht. 

Toekomst gemeentewerf Eerschotsestraat

De werf aan de Eerschotsestraat is te klein om de grijze of groene werf te huisvesten, en daarom ongeschikt. Door het afsluiten van deze werf bespaart de gemeente op exploitatie, onderhoud en beheer van het vastgoed. Wat de nieuwe invulling van de werf in de toekomst wordt, is nog onduidelijk. De locatie maakt onderdeel uit van de Gebiedsvisie Dommelvallei/Eerschotsestraat en biedt volgens de gemeente kansen voor woningbouw.

  1. Leiding geraakt tijdens werkzaamheden in Haaren, geen ontploffingsgevaar
    VIDEO + update

    Leiding geraakt tijdens werkzaamhe­den in Haaren, geen ontplof­fings­ge­vaar

    HAAREN - Bij graafwerkzaamheden in Haaren is woensdagmiddag een leiding van de Rotterdam-Rijn Pijpleiding Maatschappij (RRP) geraakt. Er is sprake van een lekkage van nafta en Strukton is ter plekke om de leiding te maken. Volgens officier van dienst van de brandweer Gert-Jan van Extel is er geen ontploffingsgevaar. De hulpdiensten hebben het gebied afgezet. Rond 22.30 uur waren de hulpdiensten nog steeds bezig met dichten van het gat.