Volledig scherm
PREMIUM
De woonlasten in de gemeente Meierijstad stijgen voor huishoudens dit jaar met gemiddeld 90 euro. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad staat met woonlasten in top vijf van stijgers

SCHIJNDEL/HAAREN - De woonlasten van inwoners van Meierijstad stijgen met gemiddeld 90 euro per jaar, daarmee behoort Meierijstad tot de top-vijf van sterkste stijgers in het land. Ook huishoudens in Haaren moeten dieper in buidel tasten. Vijf vragen over woonlasten in de regio Meierij. 

1. Welk gemeenten in de Meierij stijgen het sterkst met woonlasten dit jaar?  

Huiseigenaren in Meierijstad betalen dit jaar fors meer aan gemeentelijke woonlasten dan in 2018. Het gaat om gemiddeld 90 euro per jaar extra, ruim boven het landelijk gemiddelde van 25 euro. Meierijstad behoort hiermee tot de top-vijf van sterkste stijgers in het land. In Cuijk stijgen de woonlasten het meest: met 106 euro gemiddeld. Dit blijkt uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis. Haaren - met veruit de hoogste woonlasten in de Meierij (918,77 euro gemiddeld dit jaar) gaat ook flink meer heffen: gemiddeld 52,25 euro extra. 

  1. Eerste herdenkingsmiddag voor nummer 14 in Boxtel: ‘Johan is onsterfelijk voor ons allemaal’
    PREMIUM
    Video

    Eerste herden­kings­mid­dag voor nummer 14 in Boxtel: ‘Johan is onsterfe­lijk voor ons allemaal’

    BOXTEL - Enkele honderden liefhebbers hebben zondagmiddag in Boxtel de eerste herdenkingsmiddag voor Johan Cruijff bezocht. De voor veel fans grootste voetballegende overleed zondag precies drie jaar geleden op 68-jarige leeftijd. De bezoekers kregen verhalen over 'de meester' van het voetbalveld te horen van onder andere oud-doelman van de Rode Duivels Jean Marie Pfaff en oud Ajax keeper en Johans slaapmaatje Heinz Stuy.