Volledig scherm
Tot in de jaren tachtig lag de vijver van de Kienehoef in Sint-Oedenrode vol roeibootjes. De Stichting Streekpark Sint-Oedenrode wil dit laten herleven. © Henri van Hoorn/Streekhuis Het Groenewoud de Kienehoef

Meierijstadboot moet recreatie promoten

SINT-OEDENRODE - Meierijstad adopteert een heuse fluisterboot: Made in Meierijstad. Deze Meierijstadboot komt te liggen in de roeivijver op park Kienehoef in Sint-Oedenrode en moet bijdragen aan de promotie van de recreatiemogelijkheden in de gemeente. 

Wethouder Coby van der Pas (CDA, toerisme en recreatie) onthult deze elektrisch aangedreven fluisterboot komende woensdag 19 juni in park Kienehoef. De Stichting Streekpark Kienhoef wil de traditionele roeiboten laten terugkeren in het park. Meierijstad wil dit project ondersteunen met het bekostigen van deze fluisterboot. 

‘De gemeente wil hiermee de recreatiemogelijkheden in Meierijstad verder versterken en de waterbeleving verhogen, zodat nog meer eigen inwoners en bezoekers ervan kunnen genieten', aldus het gemeentebestuur in een persbericht. 

Volledig scherm
Het trekpontje recreatiepark Kienehoef Sint-Oedenrode © Domien van der Meijden/BD