Volledig scherm
PREMIUM
Boerin Henny Verhoeven uit Keldonk. © Van Assendelft

Met nog meer acties als Boxtel ‘wordt het oorlog’: ‘Iedere boer is nu bang’

BOXTEL - Zorgen, grote zorgen maakt melkveehoudster Henny Verhoeven uit Keldonk zich. Zij vreest dat het ‘oorlog’ wordt als er nog meer bezettingsacties volgen bij boeren met kippen, koeien of varkens, zoals maandag in Boxtel. ,,Iedere boer is nu bang dat actievoerders bij hem of haar binnenvallen.”

Zelf is ze niet zo bang uitgevallen, Henny Verhoeven (46) uit Keldonk. ,,Hoewel ik ook met enige regelmaat wel het mikpunt ben geweest en zelf met de dood ben bedreigd, denk en hoop ik dat ze niet snel bij ons op het erf komen. Maar je weet natuurlijk nooit. Iedere boer vreest dat. En als ze je op de korrel hebben, deinzen ze nergens voor terug. Dat is maandag wel weer in Boxtel gebleken. Ik heb er ook wel eens met Marcel, mijn man,  over gehad of ik me wat meer gedeisd zou moeten houden, maar ik vind dat je niet moet zwichten voor dit soort acties.”  

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.