Volledig scherm
De formatie Byrds on the Wind op een zebrapad dat al gauw zo'n 370 kilometer van de Abbey Road Studios afligt. © Wim Kuipers

Mick Jagger neemt het op tegen John Lennon in Boxtel

BOXTEL - Beatles of the Stones? Het was in de jaren zestig misschien wel de meest gestelde vraag. De Boxtelse Rockformatie Byrds on the Wind blaast deze kwestie weer nieuw leven in.

Byrds on the Wind gaat een heuse battle aan op zaterdag 6 april. Wordt het Brown Sugar, Daytripper, Sympathy for the Devil of trekt uiteindelijk Eleanor Rigby aan het kortste eind? 

Battle

,,Een battle met een knipoog weliswaar", voegt Jan Bergman daaraan toe. Bergman is bassist en één van de initiatiefnemers van de band. Eerder stond de gelegenheidsformatie ook al op de planken van theater Podium Boxtel met de succesvolle, en in no-time uitverkochte productie California Dreams.

Quote

Als ware muzieklief­heb­ber was je eigenlijk nooit tegen Beatles of Stones

Jan Bergman, bassist

Bergman vervolgt: ,,Als ware muziekliefhebber was je eigenlijk nooit tegen Beatles of Stones. Je had een voorkeur voor The Beatles of The Rolling Stones, maar kon uiteindelijk ook genieten van de ander. Dus of, en wie de winnaar zal worden van de battle ga ik je nu niet vertellen", lacht Bergman. Wel wordt onthuld dat het publiek bij de voorstelling wordt betrokken, waarbij geprobeerd wordt hun standpunten en voorkeuren aan het wankelen te krijgen.

Ervaring

Sjef Engelbart staat in de Boxtelse muziekscene bekend als een ongepolijste zanger die het best tot zijn recht komt als het er wat ruiger aan toe gaat. De keus lijkt daarom logisch dat hij de rol van Boxtelse Mick Jagger op zich neemt.

Jos Vervoort, in de rol van John Lennon, zal muzikaal gezien een geduchte tegenstander zijn. Vervoort zal zijn jarenlange ervaring, opgedaan tijdens Beatle-weekenden in Liverpool, inzetten om de Beatles te promoten.

Kaarten voor de muzikale reis terug in de tijd kosten 10 euro en zijn te bestellen via podiumboxtel.nl.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."