Moet opa gans het veld ruimen omdat hij herrie maakt in Schijndel? Veel Schijndelaren vinden van niet

VideoSCHIJNDEL - Maakt opa gans te veel herrie en moet hij, net als zijn vriendinnen, maar ‘oprotten’? En moeten in het kielzog ook de poelepetaten elders asiel aanvragen? Schijndelaren maken zich massaal druk over de dieren. Ze zijn een petitie begonnen om de dieren in het park te houden. Er staan al bijna 600 handtekeningen onder de petitie.

Het is voor veel Schijndelse kinderen en hun ouders, maar ook voor oudjes uit de buurt een mooie pleisterplek. Het dierenparkje in het Veronicapark. Ze komen er al 39 jaar met veel plezier kijken naar de eendjes, bokken, geitjes, sierduiven, ganzen en parelhoenders (poelepetaten). Steffie van Houtum en Alex Bos verzorgen er dagelijks de dieren en houden de boel netjes, aangeharkt en schoon.

  1. Een dag op zoek naar de Brabantse Big Five: hier móét de kudde zijn
    PREMIUM
    12 uur met...

    Een dag op zoek naar de Brabantse Big Five: hier móét de kudde zijn

    DEN BOSCH - Hoe is dat nou, huisarts zijn, of brandweerman, directeur van een betaaldvoetbalclub? Onze verslaggevers spelen een dagje voor schaduw, kijken een (lange) dienst lang over schouders mee, helpen hier en daar een handje. Om de ziel van het beroep in woorden te vangen. Vandaag: met ecoloog Leo Linnartz op educatieve safari door de Brabantse natuur op zoek naar de Big Five (of Four?) van Brabant.