Volledig scherm
Monique Bolwerk die na 40 jaar stopt met haar winkel in Schijndel. © Jeanne Bosmans

Monique sluit na veertig jaar haar 'warme modehuis'

SCHIJNDEL - Monique Bolwerk sluit na veertig jaar haar damesmodezaak Chez Monique in Schijndel. ,,Vertrouwen is even belangrijk als een trui verkopen."

Er is veel lief en leed gedeeld in de damesmodezaak Chez Monique aan de Molenstraat in Schijndel. Klanten namen eigenaar Monique Bolwerk (56) in vertrouwen, wat voor de onderneemster net zo belangrijk was als een trui verkopen.

Schuurtje

Na veertig jaar gaat de deur definitief op slot, is het mooi geweest, zoals ze aangeeft. ,,Ik heb veertig jaar hard gewerkt", licht ze haar besluit toe. ,,Het is goed zo.” Al op 17-jarige leeftijd opende ze een 'winkel' in het schuurtje van haar oma aan de Deken Baekersstraat. Niet gek voor iemand die uit een handelsfamilie komt. ,,Ik was altijd al bezig met een eigen kledingstijl, wilde iets voor mezelf."

In 1989 opende ze haar Chez Monique. Waarna meteen een inbraak volgde, waarbij alles werd meegenomen. ,,Zelfs de bloemen en de planten van de opening. Er lag nog een paar oorbellen, kon ik weer opnieuw beginnen."

Haar kleding noemt ze kleurrijk en nonchalant. ,,Kleding met een knipoogje."

Bolwerk realiseert zich dat ze haar klanten zal missen. En door de vele hartelijke reacties weet ze dat het wederzijds is. ,,Ik was hier altijd, klanten zeiden dat ze zich hier thuis voelden, dat de winkel ervaren werd als een warm modehuis. Er is hier veel gelachen en gehuild." Dan geëmotioneerd: ,,Sommigen stortten hun hart uit, ik was soms net een maatschappelijk werker." Maar als de herinneringen aan de afgelopen succesvolle jaren ter sprake komen, verschijnt de lach weer op haar gezicht. Ze vertelt dat ze vaak een knuffel of kaart kreeg, omdat klanten blij waren met een aankoop.

Volledig scherm
Monique Bolwerk zet een punt achter Chez Monique. © JanZzandee

Wanneer de deur voorgoed dicht gaat? ,,Als de winkel leeg is", klinkt het laconiek.

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  BOXTEL - ,,Kijk, dit is mijn schatje." Liefdevol wijst Roel Engelaar (45) uit Ottersum zijn zwarte Toyota Supra Twin Turbo aan. Hoewel ruim dertig jaar oud, staat het gevaarte glimmend en in optimale staat tussen andere Japanse Turbo's in de showroom van Classic Park in Boxtel. Daar was het zondag 'Japan Classic Day', dus verzamelden eigenaars en liefhebbers zich rondom vele Subaru's, Daihatsu's en Mazda's. Engelaar: ,,Als kind droomde ik al van deze auto en drie jaar geleden kon ik 'm eindelijk kopen. Dat lijnenspel, ik vind het prachtig!"
 3. Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezetting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’
  PREMIUM

  Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezet­ting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’

  BOXTEL - ,,Als er nu niks verandert in Nederland, dan bezetten we nog een keer een stal”, zegt activiste Amber en woordvoerster van Meat the Victims tegen het Brabants Dagblad. Ze bracht tien uur in de Boxtelse stal door om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor wat er, volgens haar, misgaat in varkensstallen in Nederland. ,,We vinden de actie dan ook geslaagd, zelfs na alle woede die we op onze hals hebben gehaald. Want negatieve aandacht is ook aandacht.”