Volledig scherm
PREMIUM
Het Beukplein in Middelrode bij De Moerkoal en naast de kerk liep nadat de regen ophield snel vol © Peter De Bruijn

Music- and Foodfestival wil begrip in Middelrode worden: ‘Belangrijk dat hier steeds meer gebeurt’

MIDDELRODE - Lynn (10) en haar leeftijdsgenootjes Mirte, Fieke en Jady maken met hun vingers een mooi randje om hun pizza met tomatensaus, kaas en Italiaanse kruiden. ,,Dan kunnen we ze nu opeten", stelt 'pizzaleraar' Pieter van de kinderworkshop voor. ,,Nee", weet het kwartet meiden. ,,Deze pizza's moeten eerst nog in de oven!”

Kinderen mochten gisteren tijdens het festival Music and Food (M.a.F) op het Beukplein in Middelrode hun eigen pizza bakken bij de foodtruck 'Bakken op Hakken' van Alexandria Pocorodda uit Oss. ,,Ons concept is dames die aan het bakken zijn", legt ze uit. ,,Ik heb vandaag een keertje een heer meegenomen. Ook wel eens leuk. Ik draai zeven jaar mee in het wereldje van foodtrucks. Ik vind het hier goed georganiseerd. Bakken brengt mensen samen. Zie je die kindjes daar. Ze zitten te wachten op hun zelfgemaakte pizza? Ze praten, kennen elkaar misschien helemaal niet. Eten verbindt." 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."