Volledig scherm
PREMIUM
Treinen rijden niet bij Boxtel. © Domien van der Meijden

Negen wissels eruit: treinen rijden niet bij Boxtel

BOXTEL - ProRail stuurt het Oisterwijkse bedrijf Swietelsky weer naar Boxtel. Dit keer gaat het niet zoals in mei om 4400 meter spoor vernieuwen, maar om negen overbodige wissels weghalen. Ook die van het Duits Lijntje.

Er is weer hinder voor het treinverkeer op komst bij Boxtel. Dat gebeurt vanaf twaalf uur woensdagnacht tot 6.00 uur op maandag 20 oktober. Tussen Boxtel en Eindhoven rijden deze dagen geen treinen, wel bussen. In het weekeinde pakt ProRail nog meer werk op tijdens de buitendienststelling van het spoor in Boxtel en worden ook bussen ingezet tussen Boxtel en Tilburg en Boxtel en Den Bosch.

  1. Minister doorgrondt ziel van carnaval in Bokkendonk

    Minister doorgrondt ziel van carnaval in Bokkendonk

    SINT-MICHIELSGESTEL - Onze minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, heeft de ziel van het carnaval doorgrond. Dat bleek zaterdagavond in de feestrede, die zij in De Ruwenberg uitsprak, voordat zij zich tot Ere-Boktorandus liet kronen. Geheel in de wat sjieke stijl en sfeer van het luchtige traditionele Gestelse evenement, wierp zij zich op als opvolger voor minister-president Rutte. “Dit is een plechtig moment. Nederland heeft een kandidaat-premier nodig die van veranderen weet, en dat ben ik. Want poetsen is een pre, niet lullen. Mijn campagne begint hier in Bokkendonk.” De lach ging door de dinerzaal, zij het bij enkelen met wat aarzeling.