Volledig scherm
Ruim twintig duiklustigen gaan in Zijtaart te water in de zwemvijver van Inge van Liempd. © Mari van Rossem

Niet alleen duiken maar ook zwemmen tijdens nieuwjaarsduik in Zijtaart

ZIJTAART - Het lijkt in Zijtaart zoals bij al die Nieuwjaarsduiken in den lande: het moment suprême is korter dan de voorpret. En toch is het in het kerkdorp van de gemeente Meierijstad deze 1e januari anders. Geen snel erin en nog sneller eruit in de zwemvijver van Inge van Liempd. Maar plons, een stukje zwemmen en dan alsnog als de wiedeweerga op het droge. 

Het is de derde keer dat de in Veghel geboren Inge (53) in haar immense achtertuin de drie meter diepe vijver beschikbaar stelt voor de echte durfallen. ,,Ik wilde eigenlijk altijd al naar het Noordzeestrand om daar mee te doen aan de grootste Nieuwjaarsduik van het land. Maar dat kwam er nooit van: én mijn nichtje Yvonne én mijn vriendin Marcelle zijn op deze eerste dag van het jaar jarig. Die kan ik nu wel bezoeken omdat we deze duik al vroeg in de middag houden.”

Gingen er bij de eerste editie zo'n 25 duiklustigen te water en verdubbelde dat aantal vorig jaar, dit keer stopt de teller bij ruim twintig. Na afloop is het kort even bibberen waarna het tijd is voor de glühwein van 'buuf' Lenny en de snert van 'buuf' Phil.

Volledig scherm
En na een stukje zwemmen snel weer uit het water. © Mari van Rossem