Het gebiedje is, op initiatief van buurtbewoners die ook mee dachten over het ontwerp, de afgelopen weken door de gemeente omgetoverd in een aantrekkelijk parkje.
Volledig scherm
Het gebiedje is, op initiatief van buurtbewoners die ook mee dachten over het ontwerp, de afgelopen weken door de gemeente omgetoverd in een aantrekkelijk parkje. © Jan Zandee

Nieuw parkje vol biodiversiteit en duurzame wandelpaden in Boxtel

BOXTEL - Het was een ietwat troosteloze vlakte. De strook tussen Van der Voortweg en de Dommel in Boxtel. Dat is inmiddels verleden tijd. 

Het gebiedje is, op initiatief van buurtbewoners die ook mee dachten over het ontwerp, de afgelopen weken door de gemeente omgetoverd in een aantrekkelijk parkje. Met een aantal bijzondere onderdelen. Zoals halfverharde wandelpaden, deels gemaakt van het mineraal olivijn, die CO2 opnemen. 

Samen met de buurt

Wethouder Eric van den Broek heeft onlangs met genoegen het resultaat bekeken. ,,Een schitterend stukje werk dat we samen met de buurtbewoners tot stand hebben gebracht. Een nieuw pareltje in Boxtel. Het is een voorbeeld van hoe burgerparticipatie moet zijn", aldus de wethouder. 

Kleiner hondentoilet

In het parkje zijn borders aangelegd met vaste planten en heesters die zorgen voor aantrekken van bijen en vlinders. En ook de geplante bomen zijn op basis daarvan gekozen. Het beeld 'de geliefden' van Hein Koreman, dat tot voor kort in het gemeentehuis stond, heeft een plaats gekregen in de ontmoetingstuin. Waarin ook bankjes en afvalbakken zijn geplaatst. Het enorme hondentoilet dat een deel van de strook in beslag nam, is flink verkleind. 

60.000 euro

Helemaal af is het project, dat in totaal 60.000 euro heeft gekost, nog niet. Binnenkort worden er nog zes zogenoemde calisthenic-toestellen geplaatst. Een sportvorm die is gericht op fysieke training met behulp van het eigen lichaamsgewicht. Met behulp van de rekken kan zo in de buitenlucht getraind worden.