Volledig scherm
Burgemeester Jan Pommer. © Gemeente Sint-Michielsgestel

Nieuwe burgemeester Gestel voor Pasen bekend

SINT-MICHIELSGESTEL - Nog voor Pasen weet Sint-Michielsgestel wie burgemeester Jan Pommer opvolgt. Die geluiden zijn te horen rondom de vertrouwenscommissie die de procedure begeleidt rondom de sollicitatie voor een nieuwe burgemeester en die geluiden worden door een woordvoerster van de gemeente Sint-Michielsgestel bevestigd.

In totaal hadden 35 mensen gesolliciteerd naar de baan van burgemeester van de gemeente Sint-Michielsgestel. Dat maakte Commissaris van de Koning Wim van de Donk eerder al bekend. Het gaat om 22 mannen en 13 vrouwen. Van de sollicitanten hebben 8 personen op dit moment geen hoofdfunctie als burgemeester, wethouder of in de politiek/overheid.

De vacature is ontstaan omdat burgemeester Pommer op 1 juli 2019 met pensioen gaat. Ter vergelijking met andere gemeenten: In buurgemeente Meierijstad waren er 25 kandidaten die op de functie van nieuwe burgemeester solliciteerde. Daar trokken een paar kandidaten zich tijdens de procedure terug. Uiteindelijk werd hier Kees van Rooij burgemeester.

Afscheidsfeest in juni

Inwoners, clubs en verenigingen van Sint-Michielsgestel nemen op 29 juni afscheid van burgemeester Jan Pommer. Die dag heeft de gemeente een groot afscheidsfeest gepland op het Meanderplein en bij het gemeentehuis, waar dan ook de nieuwe multifunctionele accommodatie De Meander is gevestigd.

Met pensioen

Burgemeester Jan Pommer gaat dit jaar met pensioen. En dat wil hij graag samen met de inwoners en sport- en culturele clubs van héél Sint-Michielsgestel vieren. De gemeente laat die wens in vervulling gaan en roept alle culturele- en sportclubs op om daar aan mee te doen.