Volledig scherm
Van Rossem en De Korte. © N Reigersman

Nieuwe pastoor in Boxtel: ‘Ons geloof samen verdiepen’

BOXTEL - ,,De nieuwe pastoor heeft veel goed werk verricht in de kathedraal van Den Bosch.” Zondagochtend werd Geertjan van Rossem, in de volle Sint-Petrusbasiliek te Boxtel, geïnstalleerd door bisschop Gerard de Korte.

Vicevoorzitter van het bestuur van de Heilig Hartparochie, Jos Polman, sloot zich aan bij de lovende woorden van De Korte. ,,We hebben alle vertrouwen in u. We hebben u leren kennen als een zeer aimabel, vriendelijk en sociaal invoelend mens, met veel compassie voor mensen die het moeilijk hebben. En u bent ook nog sportief en muzikaal, hebben we gehoord.” 

Van Rossem gaf aan dat hij een wekelijkse bijbel-inloop wilde organiseren, en een alphacursus om de kernpunten van het geloof uit te leggen. ,,Om ons geloof samen verder te verdiepen.” De indrukwekkende mis kreeg extra glans door het optreden van de gildes uit Boxtel, Esch en Liempde. 

Zelfs het gilde uit Den Bosch was aanwezig om Van Rossem uitgeleide te doen. ,,En dat zegt ook wat over u”, vond Jacques Habraken, hoofdman van het Boxtelse Gilde Sint Barbara & Sint Joris. ,,Dat u ook in deze Brabantse cultuur bent geïnteresseerd.”