Volledig scherm
Erik de Ridder, de nieuwe watergraaf van De Dommel, houdt zijn eerste toespraak voor het algemeen bestuur. © Domien van der Meijden

Nieuwe watergraaf De Ridder meteen de hei op om samen plannen te smeden voor De Dommel

BOXTEL - Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft donderdagmiddag de nieuwe watergraaf van De Dommel beëdigd. Erik de Ridder, oud-wethouder van Tilburg, wil als watergraaf direct de hei op en ‘aan de slag’ om klimaatverandering aan te pakken.

Tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van waterschap De Dommel is donderdagmiddag de nieuwe watergraaf Erik de Ridder beëdigd door Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Volgens hem krijgt het waterschap een bestuurder die geknipt is voor zijn taak. ,,Jij bent een rasbestuurder. Maar makkelijk zal het niet worden omdat er veel belangen spelen op het gebied van water. En de opdracht is immens gezien de klimaatveranderingen met meer nattigheid en meer droge perioden. Dat vergt veel overleg en veel samenwerking.”

Quote

We gaan meteen twee dagen de hei op en stap voor stap plannen uitvoeren om klimaatver­an­de­ring aan te pakken

Erik de Ridder, Watergraaf De Dommel

De Ridder hield zelf ook een korte toespraak. ,,Ik ben nu zes dagen aan de slag en nu beëdigd. We gaan morgen twee dagen de hei op en verder stap voor stap aan de slag om robuuste oplossingen te maken voor de klimaatveranderingen. In 2016 veel nattigheid, in 2018 veel droogte, waar we nu nog last van hebben. Dat vergt een veerkrachtig systeem voor het water waar we aan gaan werken de komende tijd.”

In het nieuwe bestuursakkoord 2019-2023, ‘Bruggen bouwen met water voor nu en later’, hele goede handvatten om het doel van stap voor stap zaken te bereiken voor elkaar te boksen. ,,Hup, samen aan de slag, zou ik zeggen”, zo moedigde De Ridder het algemeen bestuur van De Dommel aan.