Volledig scherm
Gerlof Roubos. © Marc Bolsius

‘Nog veel geld gemeente
Boxtel op rekening SVB’

BOXTEL - Volgens politieke groepering BALANS staat er nog veel ongebruikt geld voor Persoonsgebonden Budget (PGB) van de gemeente Boxtel op de rekening van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Het zou volgens de partij zelfs gaan om zo’n 800.000 euro. In schriftelijke vragen vraagt BALANS aan het college helderheid over de situatie.

,,Wij vinden de kwaliteit van jeugdzorg belangrijk en het is daarom niet gewenst dat er ongebruikte budgetten op de rekening bij SVB staan”, stelt raadslid Gerlof Roubos. Hij is van oordeel dat het geld moet worden gebruik voor jeugdzorg. ,,En als het echter over is, zeker niet aangewend mag worden voor andere zaken”, voegt hij er aan toe. Aan B en W vraagt Roubos dan ook of het college het met hem eens is dat de ongebruikte budgetten alleen gebruikt mogen worden voor jeugdzorg.

Geparkeerd

Dat het geld bij SVB is ‘geparkeerd’ heeft te maken met de werkwijze. Als iemand een persoongebonden budget krijgt toegekend dan wordt het bedrag gestort op de rekening van de bank, die verder direct zaken doet met de aanvrager en de rekeningen voor hem of haar betaalt zonder tussenkomst van de gemeente. Ongebruikt geld blijft volgens BALANS daar staan, maar hoort aan de gemeente Boxtel toe en zouden moeten worden teruggestort.