Volledig scherm
PREMIUM
Veel arbeidsmigranten werken in distributiecentra, zoals in deze van Jumbo in Veghel. © Van Assendelft Fotografie

Noodkreet klinkt voor huisvesting arbeidsmigranten in Meierij

SINT-OEDENRODE/SINT-MICHIELSGESTEL - Werkgevers en uitzendbureaus hebben een noodkreet geslaakt bij de gemeente Meierijstad vanwege het grote gebrek aan huisvesting voor arbeidsmigranten. Ook in de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel is het probleem nijpend, zo bleek donderdagavond. 

Meierijstad wordt ‘overspoeld’ door arbeidsmigranten, zo blijkt uit cijfers van de gemeente. In Meierijstad werken 8.000 tot 10.000 arbeidsmigranten, rekende projectleider Frank van Geffen van de gemeente Meierijstad de politiek voor tijdens een beeldvormende avond in Sint-Oedenrode. 

  1. Geen betere plek voor Koningsdag en -nacht dan Gestels dorpsplein

    Geen betere plek voor Koningsdag en -nacht dan Gestels dorpsplein

    SINT-MICHIELSGESTEL - Nu het Gestelse Petrus Dondersplein tijdens Koningsnacht en -dag verschoond is van alle bouwattributen, kan het dorpsplein fungeren als dé centrale plek van verbinding tussen dorpsbewoners. Gestel Events, dat jaarlijks de feestelijkheden voor rekening neemt, sloeg de handen ineen met drie horecaondernemers aan het plein. In een grote tent wacht de Gestelse burgers vanaf vrijdagavond half acht een aantrekkelijk muzikaal programma.