Bestuurder Peter Beijers van zorgorganisatie Laverhof. ,,We zitten volop in de frontlinie."
Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurder Peter Beijers van zorgorganisatie Laverhof. ,,We zitten volop in de frontlinie." © Roel van der Aa

Noodkreet na nieuwe besmettingen in verpleeghuizen: ‘Het zijn helse tijden’

SCHIJNDEL/UDEN - ,,Het zijn helse tijden. We maken ons grote zorgen over de piek van het coronavirus die ons nog te wachten staat.” Deze noodkreet komt van bestuurder Peter Beijers van Laverhof na nieuwe besmettingen in verpleeghuis Bekkershuis in Schijndel. 

Opnieuw is het raak in een van de verpleeghuizen van Laverhof. In het Mgr. Bekkershuis in Schijndel werden donderdag bij drie cliënten een besmetting met het coronavirus bevestigd door de GGD Hart voor Brabant

Het totaal bij zorgorganisatie Laverhof komt daarmee op 12: 6 in Sint-Barbara in Wijbosch, 3 in Het Retraitehuis in Uden en 3 in het Bekkershuis. ,,Het zijn helse tijden", zegt bestuurder Peter Beijers van Laverhof. ,,We zitten volop in de frontlinie.” 

  1. Magic FX maakt normaal gigantische confettikanonnen, nu vult Boxtels bedrijf flesjes handlotion
    PREMIUM
    video

    Magic FX maakt normaal giganti­sche confettika­non­nen, nu vult Boxtels bedrijf flesjes handlotion

    BOXTEL - Normaal maakt Magic FX in Boxtel gigantische confettikanonnen, vlammenwerpers en vuurmachines voor op festivals. Maar aangezien die voorlopig stil liggen, ligt ook hun productie stil. Wat doe je dan met liters aan alcoholische vloeistof bedoeld voor die kanonnen? Juist ja, opnieuw vermengen tot desinfecterende handlotion. ,,De medische zorg kan dit veel harder gebruiken.”