Via Skype vergadert de Sonse commissie van Ons Dorp Kwist Thuis. Freddie Louwers vergadert met 11 personen tegelijkertijd.
Volledig scherm
Via Skype vergadert de Sonse commissie van Ons Dorp Kwist Thuis. Freddie Louwers vergadert met 11 personen tegelijkertijd. © DCI Media

Online-quizzen kan wèl met opa en oma in Son en Breugel

SON EN BREUGEL - Vervelen hoef je je in Son en Breugel niet op 10 april. Voor de thuiszitters heeft de organisatie van Ons Dorp Kwist een digitale variant bedacht.

,,We waren al begonnen met de voorbereidingen voor de quiz in oktober”, vertelt Freddie Louwers van Ons Dorp Kwist, de dorpsquiz die in Son en Breugel elk jaar een paar duizend mensen op de been brengt. ,,En toen kwam op onze ­Facebookpagina de vraag of we iets konden doen voor de mensen die nu thuiszitten.”

Dat idee heeft de organisatie gelijk opgepikt, en zo werd Ons Dorp Kwist Thuis geboren. Op vrijdag 10 april gaat er in veel huiskamers ongetwijfeld fanatiek gepuzzeld en gebrainstormd worden. De deelnemers krijgen de vragen om 19.00 uur via de mail, en het antwoordenblad moet uiterlijk om 22.00 uur zijn teruggestuurd.

Uitslag

Op 14 april wordt de uitslag bekendgemaakt. Louwers: ,,Het wordt wel een heel andere quiz, omdat je met veel kleinere teams zit. Dat kunnen ouders met kinderen zijn, eenoudergezinnen, echtparen, alleenstaanden of studenten die bij elkaar in een huis wonen. Dus geen teams van twintig, dertig man. Dat mag niet, en dat willen we ook niet. Het wordt een light versie van de dorpsquiz. De vragen zijn wat makkelijker en voor iedereen dus goed te doen.”

In deze coronatijd natuurlijk geen buitenopdracht, zoals gebruikelijk bij de reguliere dorpsquiz, maar wel een paar doe-opdrachten. Louwers: ,,Die doe-opdrachten zijn met name voor de kinderen, die we er echt bij willen betrekken. En er zijn vast vragen bij die de jeugd wel weet, en de ouders misschien niet.”

De organisatie is nog druk bezig met vragen bedenken, dinsdag werd daar nog via Skype over vergaderd. Nadat vrijdag dit nieuwe evenement wereldkundig werd gemaakt, hebben al zo’n driehonderd mensen zich aangemeld. En aanmelden kan nog tot 9 april, door een mailtje te sturen naar secretariaat@onsdorpkwist.nl.

Prijzen

Prijzen zijn er natuurlijk ook te winnen, in een samenwerking met ondernemersvereniging OVSB en hun ‘kadobonnenactie’. Consumenten kunnen bij de OVSB voor 25 euro een tegoedbon kopen, die door de OVSB met 15 euro en de gekozen ondernemer met 10 euro worden aangevuld, waardoor die tegoedbon 50 euro waard wordt.

De eerste prijs is drie tegoedbonnen, nummer twee krijgt twee tegoedbonnen en de derde prijs is een tegoedbon. Louwers: ,,Maar het gaat niet om de winst. Het gaat erom dat de mensen een leuke avond hebben.”

En ja, vals spelen kan, als mensen via Skype toch een groot team vormen. Louwers: ,,Maar we rekenen op ieders eerlijkheid. Hulplijnen inschakelen is wel toegestaan. Als opa of oma voor een vraag gebeld moeten worden, mag dat natuurlijk.”

  1. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
    PREMIUM
    update

    Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

    BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.