Volledig scherm
Berlicum. VVD-voorman Bart van de Hulsbeek bij de Hoogstraat in Berlicum ter hoogte van de T-splitsing met de Apollostraat (rechts). © copyright Olaf Smit

Ontsluiting voor Beekveld in Berlicum vertraagd: wethouder baalt er ook van

BERLICUM - Verkeerswethouder Bart van de Hulsbeek heeft er nog geen zicht op wanneer de ontsluitingsweg van Fonteinkruid (bouwplan Beekveld) op de Hoogstraat en de aansluiting op de Apollostraat onder handen genomen wordt.

Het verkeersveiliger maken van de S-kruising Fonteinkruid, Hoogstraat, Apollostraat laat nog een tijd op zich wachten. De gemeente Sint-Michielsgestel is er samen met de projectontwikkelaar Versteegden nog niet uit hoe de nieuwe aansluiting het best gelegd kan worden. Dat blijkt uit vragen die Jan Pieter Vermeulen namens de PvdA aan verkeerswethouder Bart van de Hulsbeek heeft gesteld.

Quote

De belofte was om voor de bouwvak de boel te fiksen

Jan Pieter Vermeulen, PvdA Sint-Michielsgestel

,,De belofte was dat vóór de bouwvak de werkzaamheden zouden starten. Dichterbij de bouwvak kunnen we bijna niet zitten en ik zie nog steeds geen werkzaamheden. Hoe kan dat toch?”, aldus Vermeulen, die al herhaaldelijk heeft aangedrongen op het veiliger maken van de kruising waar schoolkinderen moeten oversteken richting Theresiaschool.

Wethouder heeft er ‘de pest over in’

Wethouder Bart van de Hulsbeek moest zich verontschuldigen. ,,Ik heb er zelf ook een beetje de pest over in dat het niet sneller gaat. De bedoeling is echt om het zo snel als mogelijk voor elkaar te krijgen. Maar er komt nog een overleg met de projectontwikkelaar Versteegden aan. Dat is in deze de opdrachtgever, zoals is afgesproken. Er moeten nog afspraken gemaakt worden over de grond die vlakbij de kruising ligt. Het ontwerp voor de kruising is al wel klaar.”

Sneller de raad op de hoogte stellen van vertraging

Harvy Schouten (CDA) doet wethouder Van de Hulsbeek het advies dit soort vertragingen voortaan met de gemeenteraad te delen. ,,U weet immers al iets langer dat u deze kruising niet meer vóór de bouwvak gereed kan hebben. Vandaar de tip met dit soort gevoelige onderwerpen om sneller de raad op de hoogte te brengen van vertragingen.” Die tip neemt Bart van de Hulsbeek naar eigen zeggen ter harte.