Volledig scherm
MTCOB hield onlangs een demonstratie tijdens de Sport Awards Meierijstad in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

Open NK mototrial strijkt neer in Schijndel

SCHIJNDEL - Het Open Nederlands Kampioenschap Mototrial strijkt komende zondag 19 mei neer op de Vlagheide in Schijndel. Motor Trial Club Oost-Brabant (MTCOB) uit Schijndel is dan gastheer van de vierde wedstrijd in de reeks van het Open NK. 

Luc Branten uit Sint-Oedenrode is een van de kanshebbers. De rijder van MTCOB staat na de wedstrijden in Maasbree, Apeldoorn en Zelhem vierde in de tussenstand van het Open NK. In Schijndel is zondag ook plaats voor een wedstrijd in het Nederlands Kampioenschap van de jeugd. Bij trial gaat het vooral om behendigheid. Rijders moeten over hindernissen en obstakels rijden, als zij met hun voet de grond raken krijgen ze strafpunten. ,,Bij ons gaat het gas nauwelijks open", zegt voorzitter Thijn van der Heijden van MTCOB. 

Quote

Er is dus ook geen sprake van geluids­over­last

Thijn van der Heijden , Voorzitter MTCOB

,,Er is dus ook geen sprake van geluidsoverlast.” MTCOB zit al bijna veertig jaar op de Vlagheide, nabij de oude vuilnisstort. ,,We hebben een mooi parcours uitgezet met zand, puin, bomen en andere obstakels.” De club telt 110 leden. ,,Daarmee zijn we een van de grootste trialclubs van het land.” 
MTCOB presenteerde zichzelf onlangs tijdens de Sport Awards Meierijstad, waarbij meerdere sportverenigingen demonstraties hielden op het terrein bij cultureel centrum 't Spectrum in Schijndel.
Eerdenaar Van der Heijden: ,,Heel waarschijnlijk levert ons dat nieuwe leden op. We hebben in ieder geval de interesse gewekt van een aantal jongeren.”  

De entree bij het Open NK Mototrial is zondag gratis. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Het terrein ligt op Vlagheide 6 f.