Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie © Thinkstock

Opening Buurttuin ‘t Burg-akkertje in Boxtel

Boxtel - Boxtel is een nieuwe parel rijker: ‘t Burg-akkertje. Het oorspronkelijke grasveldje is omgetoverd in een fraaie buurttuin. Gistermiddag was de opening door wethouder Eric van den Broek die zijn lof uitsprak naar alle buurtbewoners. “Mooi om te zien hoe het proces tot stand kwam, met veel respect voor elkaar. Tegenstrijdige meningen werden netjes opgelost.” 

Ook initiatiefneemster Mieke Didderiëns was tevreden. “Een tijd geleden benaderde ik wijkmakelaar Werner van der Velden om te vragen of het grasveld opnieuw ingezaaid kon worden en hij stelde voor om er meer van te maken. Ik kwam in contact met Marja Gijben. Zij heeft het ontwerp gemaakt.” 

Verrassend veel elementen 

Een klein jaar trok Didderiëns het project dat uitmondde in een aantrekkelijke tuin met verrassend veel elementen: kruiden, bijen- en vlinderplanten, bessenstruiken een steltenpad en klauterhoekje voor kinderen, een insectenhotel en een pergola die begroeid gaat worden door klimrozen en clematis. 

Geluk

Van den Broek en Didderiëns zoontje Tijs Margry knipten samen het lint door met een heggenschaar - onder toeziend oog van veel buurtbewoners, onder wie Rikie van Lamoen. “Eerst woonden we op Hoogheem en hadden daar een moestuin. Nu hebben we het geluk dat we hier een buurttuin hebben.”

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.