Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie © Thinkstock

Opening Buurttuin ‘t Burg-akkertje in Boxtel

Boxtel - Boxtel is een nieuwe parel rijker: ‘t Burg-akkertje. Het oorspronkelijke grasveldje is omgetoverd in een fraaie buurttuin. Gistermiddag was de opening door wethouder Eric van den Broek die zijn lof uitsprak naar alle buurtbewoners. “Mooi om te zien hoe het proces tot stand kwam, met veel respect voor elkaar. Tegenstrijdige meningen werden netjes opgelost.” 

Ook initiatiefneemster Mieke Didderiëns was tevreden. “Een tijd geleden benaderde ik wijkmakelaar Werner van der Velden om te vragen of het grasveld opnieuw ingezaaid kon worden en hij stelde voor om er meer van te maken. Ik kwam in contact met Marja Gijben. Zij heeft het ontwerp gemaakt.” 

Verrassend veel elementen 

Een klein jaar trok Didderiëns het project dat uitmondde in een aantrekkelijke tuin met verrassend veel elementen: kruiden, bijen- en vlinderplanten, bessenstruiken een steltenpad en klauterhoekje voor kinderen, een insectenhotel en een pergola die begroeid gaat worden door klimrozen en clematis. 

Geluk

Van den Broek en Didderiëns zoontje Tijs Margry knipten samen het lint door met een heggenschaar - onder toeziend oog van veel buurtbewoners, onder wie Rikie van Lamoen. “Eerst woonden we op Hoogheem en hadden daar een moestuin. Nu hebben we het geluk dat we hier een buurttuin hebben.”