Volledig scherm
PREMIUM
Eus Witlox © Jan Zandee/Bolsius Fotografie

Opgeblazen Team Meierijstad zorgt voor flinke crisis in de gemeente: wethouder stapt op

VEGHEL/SCHIJNDEL - Team Meierijstad zadelt de gemeente Meierijstad op met een flinke crisis. De grootste coalitiepartij valt uiteen in twee kampen en wethouder Eus Witlox pakt zijn biezen.

Het was meer een ‘verstandshuwelijk’, geeft partijvoorzitter Jeanne Hendriks van Team Meierijstad toe. ,,We hebben gezocht naar de liefde, maar het is niet gelukt.” Het ‘huwelijk’ van de grootste coalitiepartij in Meierijstad bleek zo broos dat het nu dan toch gestrand is. De fractie valt uiteen in twee groepen van zes en vijf raadsleden. Wethouder en voormalig lijsttrekker van Team Meierijstad, Eus Witlox, trekt zijn conclusies en stapt op. ,,Hij heeft er hard aan getrokken, maar het is niet gelukt”, aldus Hendriks.

  1. Eerste herdenkingsmiddag voor nummer 14 in Boxtel: ‘Johan is onsterfelijk voor ons allemaal’
    PREMIUM
    Video

    Eerste herden­kings­mid­dag voor nummer 14 in Boxtel: ‘Johan is onsterfe­lijk voor ons allemaal’

    BOXTEL - Enkele honderden liefhebbers hebben zondagmiddag in Boxtel de eerste herdenkingsmiddag voor Johan Cruijff bezocht. De voor veel fans grootste voetballegende overleed zondag precies drie jaar geleden op 68-jarige leeftijd. De bezoekers kregen verhalen over 'de meester' van het voetbalveld te horen van onder andere oud-doelman van de Rode Duivels Jean Marie Pfaff en oud Ajax keeper en Johans slaapmaatje Heinz Stuy.