Volledig scherm
Berry Franssen verruilt 't Spectrum in Schijndel voor het Bossche Theater aan de Parade. © Olaf Smit

Opnieuw verlaat manager 't Spectrum in Schijndel, Franssen vertrekt naar theater Den Bosch

SCHIJNDEL/DEN BOSCH - Na Hans Fassbender en Sylvia Rutten verlaat opnieuw een manager 't Spectrum in Schijndel. Berry Franssen verkast naar het Theater aan de Parade in Den Bosch. 

Berry Franssen spreekt van een ‘droomscenario'.  De huidige interim-manager van cultureel centrum 't Spectrum in Schijndel stapt over naar het Theater aan de Parade in Den Bosch. De 49-jarige Schijndelaar gaat daar vanaf 1 september aan de slag als hoofd techniek en gebouwen. ,,Ik ga me daar onder meer bezighouden met tijdelijke locaties van het Theater aan de Parade vanwege de geplande nieuwbouw", zegt Franssen. Bij het Theater aan de Parade wordt Berry Franssen de opvolger van Fred van der Kroon (66), die in augustus na 43 jaar (!) met pensioen gaat. 

Franssen weet dat de toekomst van de Bossche schouwburg nog ongewis is. De huidige nieuwbouwplannen voor de Parade liepen onlangs weer vertraging op vanwege een kort geding van architectenbureaus die afvielen. ,,In Schijndel hebben we 25 jaar moeten wachten op een nieuw cultuurpodium, dus daar heb ik wel ervaring mee.” 

Volledig scherm
De Blauwe Kei programmeert vijftien professionele voorstellingen in 't Spectrum in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

Franssen is in enkele jaren tijd al de derde manager die 't Spectrum verlaat. Hans Fassbender vertrok in 2016 na twaalf jaar bij 't Spectrum vanwege onenigheid met het bestuur van de BV Accommodatiebeheer Schijndel. Sylvia Rutten deed dit jaar hetzelfde, ook zij had grote problemen met het bestuur van 't Spectrum.
Van Franssen is bekend dat hij al langere tijd uitkeek naar een andere baan, toch zegt hij geen problemen te hebben met het bestuur. ,,Het bestuur heeft juist heel veel begrip voor mijn keuze. En ik krijg de kans om een korte sabbatical te nemen voordat ik in Den Bosch begin.” 

Franssen stopt per 1 juli 

Franssen stopt officieel per 1 juli in 't Spectrum, maar gaat een maand eerder al minder werken. ,,Die tijd gebruiken we vooral voor een warme overdracht.” Het bestuur is ondertussen op zoek naar een nieuwe manager. Franssen werkte bijna negen jaar in 't Spectrum als assistent-bedrijfsleider en algemeen manager ad-interim. Voor die tijd werkte hij bij het City Theater in combinatie met de horecazaken De Beurs en The Shooter. ,,In totaal heb ik zo'n 25 jaar in de Schijndelse kunst en cultuur gewerkt. Die ga ik dus ook best missen.” 

Volledig scherm
Het allereerste Sportcafé Meierijstad is op 17 april in 't Spectrum in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

Voorzitter Leo van Rozendaal van het bestuur van 't Spectrum was woensdag niet bereikbaar voor een reactie.