Volledig scherm
PREMIUM
De opgestapte wethouder Eus Witlox en partijvoorzitter Jeanne Hendriks van Team Meierijstad staan de pers te woord in de B en W-kamer in Veghel. © Robèrt van Lith/BD

Opstappen is enige optie voor Eus Witlox na mislukte missie in Meierijstad

VEGHEL - Eus Witlox voelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor de breuk binnen Team Meierijstad. Daarom vertrekt hij als wethouder. ,,Het is voor veel mensen een persoonlijk drama, ook voor mij.”

Eus Witlox ziet zichzelf als de ‘Godfather’ van Team Meierijstad, de politieke partij die deze week uiteenviel in twee ‘kampen’. ,,Ik kan wel zeggen dat ik de architect ben van het hele gebeuren. Al vrij snel nadat bekend werd dat Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode samengingen in Meierijstad, heb ik het initiatief genomen om met de lokale partijen bij elkaar te komen. Ik wilde voorkomen dat er allerlei splinterpartijen zouden ontstaan. En ik heb zelfs de naam verzonnen, we zouden één team vormen. En dat we bij de verkiezingen van eind 2016 ook nog een elftal leden in de gemeenteraad kregen, was helemaal mooi. We hadden de verkiezingen ruim gewonnen, daar was ik als lijsttrekker en partijleider kei trots op.”