Volledig scherm
PREMIUM
De opgestapte wethouder Eus Witlox en partijvoorzitter Jeanne Hendriks van Team Meierijstad staan de pers te woord in de B en W-kamer in Veghel. © Robèrt van Lith/BD

Opstappen is enige optie voor Eus Witlox na mislukte missie in Meierijstad

VEGHEL - Eus Witlox voelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor de breuk binnen Team Meierijstad. Daarom vertrekt hij als wethouder. ,,Het is voor veel mensen een persoonlijk drama, ook voor mij.”

Eus Witlox ziet zichzelf als de ‘Godfather’ van Team Meierijstad, de politieke partij die deze week uiteenviel in twee ‘kampen’. ,,Ik kan wel zeggen dat ik de architect ben van het hele gebeuren. Al vrij snel nadat bekend werd dat Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode samengingen in Meierijstad, heb ik het initiatief genomen om met de lokale partijen bij elkaar te komen. Ik wilde voorkomen dat er allerlei splinterpartijen zouden ontstaan. En ik heb zelfs de naam verzonnen, we zouden één team vormen. En dat we bij de verkiezingen van eind 2016 ook nog een elftal leden in de gemeenteraad kregen, was helemaal mooi. We hadden de verkiezingen ruim gewonnen, daar was ik als lijsttrekker en partijleider kei trots op.” 

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  Ontspannen slenteren tussen de Japanners in Boxtel

  BOXTEL - ,,Kijk, dit is mijn schatje." Liefdevol wijst Roel Engelaar (45) uit Ottersum zijn zwarte Toyota Supra Twin Turbo aan. Hoewel ruim dertig jaar oud, staat het gevaarte glimmend en in optimale staat tussen andere Japanse Turbo's in de showroom van Classic Park in Boxtel. Daar was het zondag 'Japan Classic Day', dus verzamelden eigenaars en liefhebbers zich rondom vele Subaru's, Daihatsu's en Mazda's. Engelaar: ,,Als kind droomde ik al van deze auto en drie jaar geleden kon ik 'm eindelijk kopen. Dat lijnenspel, ik vind het prachtig!"
 3. Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezetting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’
  PREMIUM

  Activiste Meat the Victims ziet opnieuw stalbezet­ting in toekomst voor zich: ‘Onze actie is geslaagd, ondanks alle woede bij mensen’

  BOXTEL - ,,Als er nu niks verandert in Nederland, dan bezetten we nog een keer een stal”, zegt activiste Amber en woordvoerster van Meat the Victims tegen het Brabants Dagblad. Ze bracht tien uur in de Boxtelse stal door om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor wat er, volgens haar, misgaat in varkensstallen in Nederland. ,,We vinden de actie dan ook geslaagd, zelfs na alle woede die we op onze hals hebben gehaald. Want negatieve aandacht is ook aandacht.”