In 2019 werd er nog volop gebouwd op het terrein van Mini-Gestel.
Volledig scherm
In 2019 werd er nog volop gebouwd op het terrein van Mini-Gestel. © Robèrt van Lith/BD

Organisaties van kindervakantieweek in Meierij wikken en wegen: wel of niet

HAAREN, SINT-MICHIELSGESTEL, DEN DUNGEN - Een aantal organisaties van zomer-kinderactiviteiten in de Meierij stelt hun besluit over het wel of niet doorgaan nog even uit. In Rosmalen werd de kindervakantieweek onlangs afgelast. 

,,Bijzonder dat ze in Rosmalen de knoop al hebben doorgehakt”, zegt secretaris Hans Vos van de Creatieve Week en Mini-Gestel in Sint-Michielsgestel. ,,Augustus is nog ver weg. We zijn nog niet van plan om af te gelasten. Wij hebben waarschijnlijk ook minder voorbereiding nodig dan Rosmalen.”

‘Mini-Gestel is geoliede machine’

“Voor het bouwdorp Mini-Gestel gaat het alleen om hout, spijkers en etenswaren. Beide evenementen zijn pas in augustus. Onze draaiboeken zijn al vijftig jaar oud. Het is een geoliede machine. De voorbereiding gaat bijna als vanzelf. Ik denk dat we rond 1 juni beslissen. Dan weten we ook meer van de overheid.” 

De kinderen vermaken zich tijdens de zomer in de piste van Jeugdcircus Il Grigio
Volledig scherm
De kinderen vermaken zich tijdens de zomer in de piste van Jeugdcircus Il Grigio © Chris Korsten

‘Bizarre tijden’ 

In Haaren vermaakt veel jeugd zich tijdens de zomervakantie in de piste van Jeugdcircus Il Grigio. ,,De eerste voorstelling staat voor 18 juli gepland”, aldus ‘circusdirecteur’ Rob Kevenaar. ,,Of er dan artiesten in de piste staan? Het zijn bizarre tijden. We houden er rekening mee dat het circus niet doorgaat.  De ‘go’ of ‘no go’ ligt in april.” 

Quote

Bouwen, maar niet ten koste van alles

Ton Voets , Voorzitter Bouwdorp Den Dungen

Op dit moment repeteert de Haarense jeugd tot 6 april niet omdat je niet met meer dan drie mensen bij elkaar mag zijn. ,,Sommige kinderen zijn thuis aan het balanceren  op de éénwieler. Dat trainen ligt ook aan het eigen enthousiasme.” 

‘Nu beslissen is voorbarig’ 

Volgens voorzitter Ton Voets van Bouwdorp Hout Feest Den Dungen is nu beslissen voorbarig.  ,,Draaiboek Den Dungen is opgestart. Ik hoop dat de kids in augustus weer kunnen timmeren”, zegt hij. ,,Natuurlijk niet ten koste van alles.”  

De organisatie in Den Dungen kijkt ook naar organisaties van andere kindervakantie-activiteiten in de regio. ,,Bouwdorp Den Dungen gaat natuurlijk niet alleen open”, aldus Voets. ,,We beslissen in juni.  Ik ken iemand die aan corona is overleden en ook enkele artsen. Als je hun verhalen hoort is het wel of niet doorgaan van het bouwdorp niet zo belangrijk meer.”