Volledig scherm
Wim Vermeulen is kartrekker van de walking sports in Schijndel en Meierijstad. Hij zette walking football op en helpt bij andere sporten. Op de foto wordt hij geflankeerd door Yvonne Korsten (links) en Dorine van den Berg van De Hopbel. © Marc Bolsius

Ouderen uit Brabant maken in Schijndel kennis met ‘wandelhockey’

SCHIJNDEL - Ouderen uit Oost-Brabant kunnen op vrijdag 11 oktober in Schijndel kennis maken met walking hockey. De organisatie Bovelander Hockey Clinics van de bekende oud-international Floris-Jan Bovelander komt die ochtend naar Schijndel om een clinic te geven op de Brabantse inloopochtend van OldStars walking hockey voor de regio Oost-Brabant. 

Of Bovelander zelf komt, is nog de vraag. ,,Dat weten we pas kort van te voren", aldus woordvoerder Johan Annema van het Nationaal Ouderenfonds, dat bij de organisatie betrokken is. ,,Hij heeft het erg druk met hockeyclinics.” 

Volledig scherm
Sportwethouder Coby van der Pas van Meierijstad gaf eerder op het Avantiterrein in Schijndel met een doeltrap de officiële start voor Walking Football. © Jeanne Bosmans/BD

Bovelander speelde van 1985 tot en met 1996 in het Nederlands elftal en nam deel aan drie Olympische Spelen, waarbij hij een keer goud won in 1996 in Atlanta. De oud-speler van Bloemendaal stond vooral bekend om zijn snoeiharde strafcorners. Bovelander is nu 53 jaar en runt Bovelander Hockey Clinics. Hij is tevens ambassadeur van ‘wandelhockey’ voor senioren. 
Op 11 oktober zijn er hockeylessen voor senioren op het terrein van de Schijndelse Mixed Hockey Club (SMHC) De Hopbel op sportpark Rooiseheide. De deuren gaan om 09.30 uur open en de clinic duurt tot ongeveer 12.00 uur. 

Wim Vermeulen 

De Hopbel zette samen met de PSV Foundation het OldStars Walking Hockey op. Eerder werd in Schijndel al gestart met walking football en vorige week werd begonnen met walking korfbal. Schijndelaar Wim Vermeulen is als ambassadeur van PSV OldStars nauw betrokken bij de ‘wandelsporten’ in de gemeente Meierijstad. 

Op 11 oktober kunnen hockeyers, coaches, bestuurders en vrijwilligers kennis maken met walking hockey.  Het evenement wordt georganiseerd door De Hopel, de 60 Plus Club, de PSV Foundation, Bovelander Hockey Clinics en het Nationaal Ouderenfonds. 

OldStars Sport is een project van het Nationaal Ouderenfonds. Het gaat om een verzameling aangepaste spelvormen, zoals walking football, walking hockey, walking tennis, walking handbal en walking basketbal.