Paaspop en politie leerden veel van Pinkpop

VIDEOSCHIJNDEL - Paaspop en de politie zijn dik tevreden over de nieuwe routes tijdens het internationale muziekfestival in Schijndel. ,,Al kan het altijd nóg beter.” De makers van het nieuwe verkeersplan trokken lering uit het dodelijke ongeval op Pinkpop van vorig jaar. 

Prima hoor, die nieuwe routes van Paaspop. ,,Maar het is wel een stuk verder lopen nu", zegt Marloes Wouters. Ze bezoekt al een jaar of twintig het muziekfestival in ‘haar’ Schijndel. De afgelopen editie was er voor het eerst een nieuw verkeersplan voor aan- en afvoerroutes van de vele duizenden bezoekers. De Kiss & Ride (ophalen en wegbrengen) en de pendelbussen werden verplaatst naar de wielerbaan van WV Schijndel aan de Leemputtenweg, de enorme fietsenstallingen werden verlegd en de fiets- en wandelroutes werden van elkaar gescheiden. En dat is nog maar een greep uit de vele veranderingen. 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."